partner in administratie
Deel deze pagina:

28 mrt
2014

Administratiekantoor in België nieuwe partner van Oostwerk

De afdeling Bedrijfsadministratie van de Belgische partner van het ROZ, De Punt – groeiplatform voor ondernemen, startte in januari met steun van het Europees Sociaal Fonds het project Administratief Maatpak. Het doel van het project is de administratie-afdeling LEA te laten doorgroeien tot een volwaardig maatwerkbedrijf. Oostwerk administratief bedrijf is de Nederlandse partner in het ESF-project en dient voor LEA als voorbeeld hoe werknemers worden begeleid.

LEA ging in mei 2013 van start als apart aanbod binnen de afdeling Bedrijfsadministratie van De Punt. “In de herfst van 2013 dienden we een projectaanvraag in bij het Europees Sociaal Fonds (ESF),” vertelt Tina Segers, die samen met Tom Leys het project vanuit De Punt gaat coördineren. “Het project werd goedgekeurd en sinds 1 januari dit jaar zijn we van start gegaan.”

Nederlandse partner

“De eerste weken hebben we besteed aan het hernieuwen van de contacten met partners met wie we in de aanvraagfase al gepraat hebben en die wellicht ook in een stuurgroep gaan zitten. We hebben ook verder contact gelegd met Stichting Oostwerk, de Nederlandse partner in het ESF-project. Stichting Oostwerk is een administratiebedrijf dat ook werkt met werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van hen kunnen we ervaring opdoen in het begeleiden van de werknemers. De regelgeving voor administratiebedrijven is in Nederland anders dan in Vlaanderen, dus kunnen we uit de samenwerking ook leren waar de horden staan op het juridische en regelgevend vlak.”

Lees het volledige artikel op de website van De Punt.