partner in administratie

Ervaringen deelnemers

Oostwerk biedt stage- en leerwerkplekken. Hier leest u de ervaringen van deelnemers.

Yvanka
Stageperiode: maart t/m juni 2018
ROC versnelde opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4

“Het is heel erg gezellig bij Oostwerk. Je krijgt goede begeleiding en leert er veel. Je bent er geen stagiair maar een collega. het overtrof mijn verwachtingen. Ik heb meer geleerd dan ik had verwacht. Ik zal Oostwerk zeker aanbevelen aan medestudenten. Het is een fijn en goed leerbedrijf !”

Jordi
Stageperiode: maart t/m juni 2018
ROC versnelde opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Ik wil allereerst zeggen dat het een geweldige stage was met hele leuke collega’s! Het werk was heel divers, dit komt vooral omdat elk bedrijf weer verschillend is, zodat je bij elke administratie weer anders te werk moet gaan. Ook is het prettig dat je elke maand een training krijgt. Zo krijg je bijvoorbeeld uitleg over veel gemaakte fouten, zodat je daar van kan leren en beter te werk kunt gaan. De begeleiding was uitstekend. Je kon zo vaak als je wilt om uitleg vragen en elke keer werd het je geduldig uitgelegd. De sfeer zelf was heel prettig en informeel waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde en met plezier naar mijn stage ging. Ondanks dat mij de werkzaamheden goed bevielen, heb ik toch besloten om een andere richting op te gaan. Ik zal zeker iedereen aanbevelen om hier stage te lopen ! Al zal het alleen al zijn om de vele traktaties die ik hier bijna om de week wel heb gehad”

Emma
Stageperiode: april t/m november 2017
“Ik heb een hele leuke stagetijd gehad bij Stichting Oostwerk. Ik heb veel verschillende werkzaamheden mogen doen. De sfeer is ook erg goed. Alle mensen zijn heel aardig. Ik had van diverse mensen gehoord dat het een prettige werkomgeving is en dat is het ook zeker. Ik heb veel meer geleerd, dan ik had verwacht. Alles was prima geregeld. Ik kan Oostwerk zeker aanbevelen !”

Roy en Madlin
Roy en Madelin groot

Stageperiode: nov 2016 – mei 2017
ROC opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Wij hebben een half jaar stage gelopen bij Stichting Oostwerk. Het is een leerzaam en leuk bedrijf. De sfeer is heel gezellig, verder staat iedereen hier voor je klaar. Wij hebben op school ook met het boekhoudprogramma ‘King’ gewerkt, waardoor de aansluiting met dit programma easy peasy lemon sqeezy was! Het meeste wat wij op school hebben geleerd konden we hier goed toepassen. Het was een leuke en leerzame stage. Wij willen iedereen bedanken voor alle hulp en vooral alle gezelligheid!”

Natascha
Foto 20150304_140414 cutted
Stageperiode: februari – mei 2015
Stage als werkzoekende
“Ik heb mijn stage als zeer positief ervaren. Hoe druk iedereen ook was, ze waren altijd zeer behulpzaam. Ik werd zeer goed begeleid door de boekhouders en de officemanager, er werden regelmatig extra trainingen gegeven. Daarnaast kreeg ik ook nog begeleiding van een jobcoach. Ik heb mijn stage niet af kunnen maken, omdat ik na 4 maand een baan vond, mede dankzij de kennis die ik bij Oostwerk heb opgedaan.”

Fiona
Fiona Elfrink
Stageperiode: sept 2014 – mei 2015
NCOI opleiding bedrijfsadministrateur niveau 4
“De stage voldeed aan mijn verwachtingen. Ik heb de opdrachten die ik vanuit NCOI kreeg positief afgerond en kreeg bij Oostwerk alle vrijheid om deze diverse opdrachten en werkzaamheden uit te voeren. De werksfeer is prettig en de collega’s staan voor je klaar. Ik heb de opleiding succesvol afgerond en heb binnen enkele weken een baan gevonden.”

Bente
Bente van der Pluijm
Stageperiode: nov 2014 – mei 2015
ROC opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Dat wat ik tijdens mijn opleiding heb geleerd kon ik bij Oostwerk prima in de praktijk brengen. Ik heb veel werkzaamheden mogen verrichten, en heb veel geleerd over de inkomstenbelasting. De collega’s en mede-stagiaires waren prettig om mee te werken.”

Simone
Simone van Corbach
Stageperiode: nov 2014 – mei 2015
ROC opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Ik heb bij Oostwerk veel meer geleerd dan ik vooraf had verwacht, vanwege de vele werkzaamheden die ik mocht verrichten. Ook de contacten onderling tussen collega’s en mede stagiaires helpen je verder. Ik zou deze stageplek zeker aanraden aan andere studenten.”

Jochem
Jochem Koebrugge

Stageperiode: aug 2014 – maa 2015

Stage als werkzoekende
“Ik heb Oostwerk als een fijne informele stageplek ervaren waar iedereen voor je klaar staat. Ik ben uitgedaagd met diverse werkzaamheden. Mede door Oostwerk begin ik nu weer aan een nieuwe HBO-opleiding en nieuwe start!”

Ninorta
Ninorta kl

Stageperiode: jan 2014 – nov 2014
Stage als werkzoekende
“Met behoud van mijn WW-uitkering ben ik eind januari 2014 gestart bij Oostwerk. Ik kon op mijn eigen tempo bepalen wat ik wilde leren en waar ik begeleiding nodig had, kreeg ik deze. Na tien maanden werd ik benaderd of ik interesse had om als startersadviseur bij het ROZ aan de slag te gaan, gedurende het zwangerschapsverlof van een collega. Mijn ervaring in de financiële wereld en de opgedane kennis bij Oostwerk bleken een goede basis om deze functie uit te voeren. Natuurlijk was het ook een voordeel dat ik al bekend was binnen de organisatie. Zonder Oostwerk was ik nooit op deze plek terechtgekomen”.

Lidija
Foto Lidija
Stageperiode: feb 2014 – mei 2014
Stage als werkzoekende
“Ik ben erg tevreden over mijn stage bij Oostwerk. Ik heb er erg veel geleerd en de begeleiding was super. De sfeer is vriendelijk en iedereen stond klaar om me te helpen. De stage voldeed voor 100% aan mijn verwachtingen, alle vragen die ik had zijn beantwoord.”

Jamie
Foto Jamie

Stageperiode: nov 2013 – april 2014
ROC opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Ik heb mijn stageperiode bij Oostwerk als zeer prettig ervaren. Er hing een gezellige sfeer en ik had hele leuke collega’s. Mijn stage voldeed aan alle verwachtingen. Ik heb hier in een periode van 20 weken alle taken mogen uitvoeren, van het inboeken van de kas, bank, verkoop- en inkoopboeken tot het opstellen van jaarrekeningen en het invoeren van de inkomenstenbelasting.”
Jamie gaat de HBO studie HRM volgen aan de Saxion Hogeschool.

Alex
Foto Aleksander
Stageperiode: nov 2013 – april 2014
ROC opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Ik vond de stage bij Oostwerk heel leerzaam. Dit komt mede door de gezellige, informele sfeer en de uitstekende begeleiding. De stage overtrof mijn verwachtingen. Ik heb hier meer mogen doen dan ik had verwacht, zelfs het opstellen van jaarrekeningen”.
Alex gaat een HBO-studie aan de Saxion Hogeschool volgen.

Eveny
Foto Eveny
Stageperiode: nov 2013 – april 2014
ROC opleiding: bedrijfsadministrateur niveau 4
“Oostwerk heeft mij heel goed begeleid en veel afwisseling in werkzaamheden geboden. Het team zorgt voor een prettige werksfeer. Mijn stage was meer dan ik er van verwacht had. Je wordt echt behandeld als een werknemer.”
Eveny gaat een HBO-studie aan de Saxion Hogeschool volgen.

Vincent

Stageperiode: jan 2014 - april 2014
Stage als werkzoekende
“Ik heb een leerzame periode gehad bij Oostwerk. Alle aspecten komen aan bod, van coderen tot btw-aangifte en zelfs het voorbereiden van een jaarrekening. En mocht je vragen hebben, kun je altijd terugvallen op de boekhouders/collega’s. In mijn situatie was de stage een goede mix tussen theorie en praktijk. Ik ben erg blij dat Oostwerk mij deze kans heeft gegeven. Inmiddels heb ik een baan gevonden bij de Belastingdienst”.

Feven

Stageperiode: jan 2014 – apr 2014
Stage als werkzoekende
“Mijn stage bij Oostwerk was erg leerzaam en interessant. De combinatie van scholing en praktijk tegelijkertijd vind ik goed passen bij de werkzaamheden die we hebben uitgevoerd. Ik heb veel geleerd waar ik in de toekomst veel aan zal hebben”.

Ayfer
Ayfer Buran2
Stageperiode: nov 2013 – jan 2014
Stage als werkzoekende
“Mijn werkervaringsplek bij Oostwerk heb ik prettig gevonden. De onderlinge sfeer is goed, iedereen is erg behulpzaam. De telefooncentrale, receptiefunctie, en andere programma’s waarmee ik heb gewerkt zijn voor mij een ervaring geweest. Ik zou Oostwerk zeker aanbevelen in mijn omgeving. Het is een plek waar je veel kunt leren en veel werkervaring kunt opdoen op administratief gebied.
Ik heb een nieuwe werkplek gevonden en ga daarom nu weg bij Oostwerk.”

Nicole
Nicole Lobker
Stageperiode: sept 2013 – jan 2014
Opleiding: ROC secretarieel medewerker

“Tijdens mijn stageperiode bij Stichting Oostwerk heb ik heel veel ervaring opgedaan op secretarieel gebied, het is een zeer prettige leerbedrijf. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam en ze maken altijd tijd voor je ook al hebben ze het nog zo druk. Door de manier waarop de begeleiding en mede collega’s met je om gaan heb je echt het gevoel dat je een werknemer bent en geen stagiaire.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de super leerzame en leuke stageperiode!”

Martijn
Martijn Hartman
Stageperiode: nov 2013 – jan 2014

Stage als werkzoekende
“Ik vond mijn stage zeer nuttig bij Oostwerk. Ik heb mijn vaardigheden hier op peil kunnen houden, en tevens bijgeleerd. Hierbij doel ik op de BTW aangiftes, waar ik niet veel ervaring mee had. De begeleiding was prima. Wanneer nodig kun je rekenen op de hulp van de ervaren boekhouders, of leidinggevenden. Ik zou Oostwerk zeker aanbevelen in mijn omgeving en dat heb ik inmiddels al gedaan zelfs!
Sinds eind januari 2014 heb ik een tijdelijke baan gevonden bij de KvK. Het betreft hier een uitzendbaan voor ongeveer een maand. De ervaring die ik bij Oostwerk heb opgedaan komt hier prima van pas.”