partner in administratie
Deel deze pagina:

28 nov
2014

Oostwerk bezocht partnerorganisatie Leaoffice in Gent

Maandag 24 en dinsdag 25 november brachten enkele medewerkers van Oostwerk een bezoek aan Bedrijvencentrum De Punt. De Punt is de Vlaamse tegenhanger van de ROZ Groep en Oostwerk. Ondernemersadvies, verhuur van bedrijfsruimten, sociaal ondernemen en administratieve diensten onder de naam Leaoffice worden aangeboden vanuit het Vlaamse bedrijvencentrum. Tijdens het bezoek werd er met name gekeken op welke vlakken Leaoffice en Oostwerk van elkaar konden leren.

Maureen Oude Oosterik en Silvia Overgoor van Oostwerk werden in Gent opgevangen en wegwijs gemaakt door Sofie de Wilde (coach bedrijfsadministratie Leaoffice), Karel Lootens (exploitatie De Punt) en Piet Litaer (directeur De Punt). Er werd onder andere gesproken over de organisatie van Leaoffice en De Punt en de medewerkers en hun werkzaamheden. Zo heeft Leaoffice iemand fulltime in dienst om bedrijven te informeren over regelingen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen en is er iemand verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van sociale ondernemers.

foto 1a

Bedrijvencentrum De Punt kent net als Ondernemerscentrum H164 verhuurbare units voor ondernemers. Karel Lootens is verantwoordelijk voor de huisvesting en vertelde dat alle 30 verhuurbare units momenteel ook daadwerkelijk verhuurd zijn. Binnenkort wordt de eerste steen gelegd van de nieuwbouw: op het bestaande terrein wordt een heel nieuw gebouw gesticht met verhuurbare ruimtes. Aan de nieuwbouw wordt een innovatief tintje gegeven door een deel van het dak te bebouwen met groente en fruit.

foto 3

Er is een bezoek gebracht aan een sociale werkplaats gevestigd op de UCO site. Op deze site werd tevens een oude textielfabriek bezocht die momenteel wordt omgeturnd tot bedrijfspand waarin diverse sociale ondernemingen een plek zullen krijgen. Deze ondernemingen werken alle met ‘tewerkgestelden’, personen zonder werk die hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten door middel van een leerwerktraject. Dineren gebeurde ook op passende wijze: er werd gegeten bij een restaurant dat tevens een sociale onderneming is waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Dit restaurant was pas een week geopend en elke avond druk bezet.

uco site

Maureen Oude Oosterik: “In juni ontvingen wij Leaoffice bij ons in Hengelo en nu was het onze beurt om een bezoek te brengen aan België. Het was erg inspirerend en leerzaam om te zien hoe zij een en ander georganiseerd hebben. De ideeënuitwisseling is van grote waarde. We kunnen veel van elkaar leren.”